De Snoeck Lith

Nieuwe levensfase

Ons bureau heeft in opdracht van de gemeente Oss het ontwerp gemaakt voor de verbouw en renovatie van het voormalige gemeentehuis te Lith tot een nieuwe MFA. Door een gemeentelijke herindeling kwam het gemeentehuis, de trots van ons bureau, enkele jaren geleden leeg te staan. Een grondige verbouwing, uitbreiding en renovatie van de verouderde gebouwen was nodig om het complex gereed te maken voor een nieuwe levensfase als multifunctionele accommodatie.

Synergie

Met de huisvesting van een basisschool, een kinderdagverblijf, dorpshuis de Hoeven, de bibliotheek en de GGD krijgt dit mooie ontwerp een nieuw leven. Synergie tussen de gebruikers is de leidraad geweest achter het ontwerp. Het gegeven van het bestaande gebouw, het opgestelde PvE, de specifieke wensen van gebruikers en opdrachtgever hebben deze ontwerpopdracht bijzonder en uitdagend gemaakt. Door de intensieve samenwerking tijdens het ontwerpproces ligt er, tot volle tevredenheid van alle betrokkenen, een prachtig resultaat.

Verschillende uiterlijkheden

Qua uiterlijk is ‘een artiest met meerdere gezichten’ het thema geweest: een gebouw met verschillende uiterlijkheden ingegeven door de tijd waarin zij werden gerealiseerd. De vele verschillende gebruikers die de MFA gebruiken hebben er ieder een eigen plek gekregen, maar zullen elkaar zeker gaan ontmoeten nu ze samen onder een dak zitten. Deze gefaciliteerde samenkomst geeft het centrum van Lith een impuls, zodat de leefbaarheid ermee wordt geborgd.

Bezoekadres
Frankenweg 1 5349 AP Oss

Postadres
Postbus 27 5340 AA Oss

Route
Plan uw route
Telefoon
Bureau
Peter Elemans
Bart van den Hork


Mail
info@eharchitecten.nl

Lid BNA, Bond van Nederlandse Architecten.

Elemans Van den Hork is een besloten vennootschap. Elemans Van den Hork Architecten bv KvK nummer 17242801

Huisfotograaf Jimke Joling